Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size
Γνωρίστε μας arrow Η εφημερίδα μας
Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’: «Στην Αίγυπτο φυλάμε Θερμοπύλες...»
24.04.08

Με την αρωγή της Εταιρίας Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού
«Έδωσε ζωή» στον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας η χορωδία του συλλόγου Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»

Με τη συμβολή της Εταιρίας Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού και του περιοδικού Global Hellenism, o σύλλογος Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» διοργάνωσε το τετραήμερο 11–14 Απριλίου, προσκυνηματική εκδρομή στην Αίγυπτο, όπου το ελληνικό στοιχείο συνεχίζει να μεγαλουργεί, παρά τη συνεχή πληθυσμιακή συρρίκνωση. Στόχος του ταξιδιού, η τόνωση του ελληνισμού μέσα από μια σειρά συναντήσεων και εκδηλώσεων που προγραμμάτισε ο σύλλογος, με πρωτεργάτη τον άοκνο πρόεδρο, κ. Σωκράτη Κοτζάογλου και την αρωγή της Εταιρίας Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού, του προέδρου της Δρ Κώστα Σ. Πασχαλίδη, του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η αξιοποίηση του διαδικτύου στην επικοινωνία των απανταχού Σερραίων
18.03.07

και στην παγκόσμια προβολή του νομού Σερρών

Ομιλία του
Δρ Κώστα Σ. Πασχαλίδη
στο Α' Πανσερραϊκό Συνέδριο Πολιτιστικών Συλλόγων & Φορέων

Η «καρδιά της Ελλάδας χτυπά στην ομογένεια», είναι μία φράση που δείχνει να είναι «κλισέ» αφού επανειλημμένα έχει ακουστεί και διατυπωθεί. Όμως αν κανείς καταφέρει και ξεφύγει από τα επιφαινόμενα και επιχειρήσει να διεισδύσει με την πρέπουσα προσοχή και σοβαρότητα στην εν γένει δράση του ομογενειακού ελληνισμού, τότε θα διαπιστώσει πως η προαναφερόμενη φράση κουβαλά το δικό της ειδικό βάρος, μόνον που αυτό το βάρος δεν έχει γίνει επαρκώς αντιληπτό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Προσφορά Μηχανοργανωτικού Υλικού στην Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως
31.03.06

Προς

Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού

Aγαπητέ Δρ Κώστα Σ. Πασχαλίδη,

Σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως τόσο για την προσφορά του ηλεκτρονικού υπολογιστή, προσφορά πολύτιμη για την νεοσύστατη Ιεραποστολική προσπάθειά μας, όσο και για την προθυμία σας να βοηθήσετε τα παιδιά της Τανζανίας που καθημερινά πεθαίνουν από την ελονοσία και τις τροπικές ασθένειες.

Ήδη με την βοήθεια του Θεού έχουμε φθάσει στις εργασίες της στέγης του πρώτου Ορθόδοξου Νηπιαγωγείου στην πόλη Kidamali της Κεντρικής Τανζανίας, σε μία περιοχή με εννέα οικισμούς και περίπου τριάντα χιλιάδες κατοίκους.  

Είμαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε ενέργεια που σαν σκοπό θα έχει την σωτηρία και πρόοδο αυτών των παιδιών, ανεξαρτήτου φυλής ή θρησκεύματος αφού "κάθε παιδί είναι ένα δώρο του Θεού προς τον κόσμο".

Μετά πολλής εν Χριστώ αγάπης και τιμής

+Ο Ειρηνουπόλεως Δημήτριος

 

GREEK ORTHODOX ARCHBISHOPRIC OF IRINOUPOLIS

P.O.BOX 1090, DAR ES SALAAM, TANZANIA

Tel: +255 741466266

 
Global Hellenism: Το περιοδικό για τον Παγκόσμιο Έλληνα
22.02.06

Κυκλοφορεί από την Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού

 

Global Hellenism: Το περιοδικό για τον Παγκόσμιο Έλληνα
Global Hellenism: Το περιοδικό για τον Παγκόσμιο Έλληνα
Ο χάρτης του Ελληνισμού παγκοσμίως έχει αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες. Η μετανάστευση έχει μειωθεί δραματικά αλλά ο αριθμός και η δύναμή τους αυξάνεται. Εκατομμύρια Ελλήνων, μία πραγματικά άλλη Ελλάδα, ζει και δημιουργεί στο εξωτερικό. Η νοσταλγία και η αγάπη των μεταναστών για τη γενέτειρα στις νεώτερες γενεές παίρνει πλέον την μορφή εκτίμησης της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Ταυτοχρόνως, γεννιέται η ανάγκη γνωριμίας και σύσφιξης των σχέσεων τους με τη γενέτειρα αλλά και μεταξύ των.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 16 - 20 από 21
  • Greek for Joomla! 1.0.x
  • English

Στηρίζω την ΕΜΚΑΕ

Enter Amount:

Ενημερωτικό Δελτίο

Δώστε μας το e-mail σας για να σας κρατάμε ενήμερους για τις δράσεις της Ε.Μ.Κ.Α.Ε
Όνομα:
Email: