Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size
Γνωρίστε μας arrow Η εφημερίδα μας
Δήλωση Δρ Κώστα Σ. Πασχαλίδη για την απώλεια του Ανδρέα Α. Αθενς
14.03.13
Δήλωση Δρ Κώστα Σ. Πασχαλίδη για την απώλεια του Ανδρέα Α. ΑθενςΟ πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού Δρ Κώστας Σ. Πασχαλίδης, με αφορμή τον θάνατο του γεννημένου στο Σικάγου, Ανδρέα Α. Άθενς, πρώτου Προέδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με βαθειά λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του ευπατρίδη Ανδρέα Α. Αθενς, πρώτου και Επίτιμου Προέδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε).
Ο Ανδρέας Άθενς θα λείψει σε όλους τους Έλληνες και Φιλέλληνες του κόσμου. Ως πρώτος Πρόεδρος του ΣΑΕ την χρονική περίοδο 1995-2006 και ως επίτιμος Πρόεδρος του Σ.Α.Ε από το 2006, είχε στόχο ζωής να ενώσει και να ενδυναμώσει τον Απόδημο Ελληνισμό.
Υπήρξε πραγματικός πατριώτης και φιλάνθρωπος. Στήριξε την Ορθοδοξία και συντόνισε τις προσπάθειες της ομογένειας υπεραμυνόμενος των ελληνικών δικαίων, όπου κι αν βρέθηκε.
Η σημαντική, πολύτιμη και πολυσχιδής δραστηριότητά και η ανιδιοτελής προσφοράς του στην παγκόσμια κοινότητα, θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων μας.
Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση.
Ας είναι αιώνια η μνήμη του.»
 
Χαιρετισμός στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο – Αντάμωμα των απανταχού Θεσσαλών
16.07.12

Χαιρετισμό στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο - Αντάμωμα των απαντανχού Θεσσαλών, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Βόλου στις 16 Ιουλίου 2012, απέστειλε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος της Εταιρίας Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού και εκδότης του βραβευμεύνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Ομογενειακού ΜΜΕ "Sofia Times Magazine" Δρ Κώστας Σ. Πασχαλίδης.

Ο Δρ Κώστας Σ. Πασχαλίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "Σήμερα, σε δύσκολους καιρούς, ο Ελληνισμός του Εξωτερικού καλείται να δώσει ελπίδα και όραμα. Οι Έλληνες του εξωτερικού, είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι να μετρούνε τις δυνάμεις τους, τόσο στον επιχειρηματικό, όσο και στον κοινωνικό, πολιτισμικό, επιστημονικό τομέα. Πληθώρα ανθρώπων ελληνικής καταγωγής συνοδεύει μεγάλα επιτεύγματα του 21ου αιώνα. Ένα πολύτιμο κεφάλαιο της Ελλάδας σημαδεύει την πορεία των κοινωνιών σε όλες σχεδόν τις χώρες του πλανήτη, που φιλοξενούν σήμερα πολίτες ελληνικής καταγωγής."

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Στο Καστελόριζο φυτεύουμε στις Ρίζες μας... και δίνουμε ανάσα ζωής στο περιβάλλον...»
28.03.11

«Στο Καστελόριζο φυτεύουμε στις Ρίζες μας... και δίνουμε ανάσα ζωής στο περιβάλλον...»Με τη συμμετοχή 400 και πλέον ατόμων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 21 Μαρτίου 2011, Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας, η δενδροφύτευση στην Ξάνθη, που συνδιοργάνωσε η «Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού» με την ηθική και οικονομική συμπαράσταση του κ. Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου και του Ελληνο-Αμερικανικού Ιδρύματος «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα» με το Δήμο Ξάνθης.

Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Ξανθιώτη δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαντωνίου, ο οποίος διατέλεσε επί σειρά ετών ανταποκριτής διαφόρων ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης στην Αμερική και το παρών σε αυτή έδωσαν άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του, φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας της Ξάνθης καθώς και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα» και πρόεδρος της «Εταιρίας Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού», Δρ Κώστας Σ. Πασχαλίδης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Φυτεύουμε στις Ρίζες μας...»
18.03.11
Και στις 30 Μαρτίου 2011 έχει προγραμματιστεί δεντροφύτευση 4.000 δένδρων στο ακριτικό Καστελόριζο με τη συμμετοχή εθελοντών, μαθητών και φορέων της ακριτικής περιοχής.  «Ευχαριστούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνο-Αμερικανικού Ιδρύματος «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα» και τον πρόεδρό του κ. Θεόδωρο Γ. Σπυρόπουλο, για τη συνεχή στήριξη στο έργο μας αλλά και για την ευαισθητοποίησή του, τόσο για τα Εθνικά μας θέματα, όσο και για το περιβάλλον, καθώς επίσης και τους κατά τόπους δήμους για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρότασή μας. Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν με την παρουσία τους τις παραπάνω εκδηλώσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της «Εταιρίας Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού» Δρ Κώστας Σ. Πασχαλίδης.  Ανάλογες δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν από την «Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού» σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Ίδρυμα «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα» το Νοέμβριο του 2011 στα Άβδηρα της Ξάνθης, στην Άρτα και στην Άνδρο.Η «Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού» με την ηθική και οικονομική συμπαράσταση του κ. Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου και του Ελληνο-Αμερικανικού Ιδρύματος «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα» διοργανώνει μία σειρά δενδροφυτεύσεων σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους.

Συγκεκριμένα στις 21 Μαρτίου 2011 στην πόλη της Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση 4.000 δένδρων στη μνήμη του ομογενούς δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαντωνίου, που άφησε την τελευταία του πνοή στις 28 Μαΐου 2009 στην Ουάσινγκτον, έχοντας υπηρετήσει για πάνω από τρεις δεκαετίες τη δημοσιογραφία και τα εθνικά μας θέματα.

Στις 22 Μαρτίου 2011 θα πραγματοποιηθεί δεντροφύτευση 4.000 δένδρων στην περιοχή «Αλώνια», της Τοπικής Κοινότητας Τριανταφυλλιάς στο Δήμο Βισαλτίας Σερρών, με τη συμμετοχή εθελοντών και μαθητών, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της περιοχής, αλλά και στην ενεργοποίηση των πολιτών και κυρίως των νέων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 5 από 21
  • Greek for Joomla! 1.0.x
  • English

Στηρίζω την ΕΜΚΑΕ

Enter Amount:

Ενημερωτικό Δελτίο

Δώστε μας το e-mail σας για να σας κρατάμε ενήμερους για τις δράσεις της Ε.Μ.Κ.Α.Ε
Όνομα:
Email: